Wanneer krijgt u met een incassobureau / deurwaarder te maken?

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, kantoren van incassobureaus. Blijkbaar hebben steeds meer mensen schulden en is er dus genoeg werk voor incassobureaus. Maar wanneer krijgt u nou met een dergelijke instantie te maken?

Schulden

geld op
Einde van de maand geld op?

Bijna einde van de maand, en er is soms meer maand dan geld helaas. Als een rekening niet betaald wordt, dan krijgt u een aanmaning. Hier zijn soms wat kosten aan verbonden. Betaalt u de aanmaning niet? Dan volgt er nog een in gebreke stelling. Als u dan ook niet betaalt, dan is er een schuld ontstaan.

Incasso

Het gedupeerde bedrijf kiest in veel gevallen een incassobureau inschakelen, dit om de rekening betaald te krijgen. Het incassobureau zal u vervolgens een of meerdere brieven sturen, ook aanmaningen. Hiermee worden er ook extra kosten in rekening gebracht, dit voor de diensten van het incassobureau. De hoogte van de incassokosten ligt vastgelegd in de wet. Hoewel deze vrij hoog zijn, ze kunnen nooit astronomische bedragen bereiken.

Hoe voorkom je complicaties

Als er geen antwoord of betaling komt zal de zaak uiteindelijk worden doorgegeven aan een deurwaarder. Er zijn diverse deurwaarders die het ook erg druk hebben om alle schulden te vorderen. Hier zijn nog hogere kosten aan verbonden en er kan zelfs beslag worden gelegd.
Het beste wat je kunt doen is betalen, maar dat is niet altijd mogelijk. Zeker niet ineens. Als het bedrag te hoog is, kunt u contact opnemen met het incassobureau om een regeling te treffen. Voor sommigen is zelfs het minimale regelingsbedrag te hoog. In dat geval dient u te zoeken voor een bron van inkomsten, maar neem altijd contact op met het incassobureau om ze te laten weten wat er aan de hand is. Zolang u reageert zijn er nog mogelijkheden!